Traseul meșteșugurilor și deliciilor în Lunca Prutului
Traseul de mai jos este conceput pentru a fi parcurs de către turiști cu mașina proprie timp de 2 zile. Calcularea duratei începe și se finalizează la Chișinău. Traseul cu mașina presupune vizitarea mai multor obiective turistice decât traseul cu bicicleta în aceeași perioadă de timp și permite parcurgerea itinerarului chiar și în condiții climaterice neprielnice.
Experiențele
incluse în acest traseu sunt:
Ziua 1
Transfer de la Chișinău la Manta
Atelier de meșterit tobe și opinci la Gheorghe Burcă
Gheorghe Burcă este pasionat de pielărie. În atelierul acestuia puteți meșteri mai multe articole din piele, precum tobe, opinci, centuri sau bice.
Transfer de la Gheorghe Burcă la Valentina Grigoriță
Atelier de țesut țolișoare la Valentina Grigoriță
În atelierul Valentinei Grigoriță puteți încerca să confecționezi mai multe articole tradiționale, precum țoluri, lăicere, covoare, ii și ciorapi din lână.
Transfer de la Manta la Crihana Veche
Prânz la Restaurantul Otilia/ bucătărie tradițională
Transfer de la Crihana Veche la Brânza
Excursie și degustare de miere la Prisaca din Luncă
La prisaca lui Sergiu Chetroi din satul Brânza veți descoperi viața albinelor în stupii construiți din stuf presat și veți avea ocazia să degustați diverse tipuri de miere, polen, propolis și alte produse apicole.
Transfer de la Brânza la Slobozia Mare
Excursie și degustare de vin la Vinăria din Vale
Această vinărie își datorează existența bunicului Ilie, care a fost un apicultor și vinificator artizanal desăvârșit în Lunca Prutului de Jos. Măiestria lui a fost preluată, cu dăruire de sine, de noua generația a Davideștilor, care continuă îndeletnicirea strămoșilor săi, creând vinuri ireproșabile.
Transfer de la Slobozia Mare la pensiune
Cazare la una din pensiunile din Lunca Prutului
Cină la pensiune
Ziua 2
Mic dejun la pensiune
Eliberarea camerelor de la pensiune
Transfer de la pensiune la Slobozia Mare
Plimbare cu barca sau drumeție prin Rezervația ”Prutul de Jos”
Această rezervație este situată în zona de sud a Moldovei, acolo unde râul Prut se varsă în Dunăre. Aici găsiți unul dintre cele mai mari lacuri din țara noastră – Beleu. Este un tărâm minunat, populat de păsări și plante unice, dar și locul perfect pentru cei care se simt bine în armonie cu natura. Lacul găzduiește pelicani care se îndreaptă spre Dunăre, egrete albe, păducel cenușiu și alte păsări. De asemenea, în perioada mai - iulie înfloresc nuferi albi și galbeni.
Transfer de la rezervație la cramă
Excursie și degustare de vin la Crama Domeniile Pană
Nicolae este un vinificator care produce vin prin metode tradiționale din struguri care provin din vițe bătrâne. În crama lui, puteți savura vinurile care poartă amprenta microzonei lacului Beleu din soiuri rare, precum Codrinschii.
Transfer de la cramă la atelierul culinar
Atelier culinar la Pensiunea La Tanti Masha
Maria Minciună este cunoscută în regiune pentru ambiția de a păstra tradițiile culinare din sudul Moldovei. În cadrul atelierului, veți putea gusta dulcețuri mai neobișnuite, precum cea din ardei iute, smochine cu portocală, flori de soc sau flori de salcâm.
Prânz la Atelierul Gastronomic La Tanti Masha
Transfer de la Slobozia Mare la Colibași
Atelier de broderie la Elizaveta Dorin
Elizaveta Dorin adoră broderiile, iar în atelierul ei puteți face mai multe articole tradiționale, precum batiste, ii cusute manual, dar și lucrări din fibre vegetale.
Transfer de la Colibași la Chișinău