Experiențe de neprețuit în Lunca Prutului

Traseul de mai jos este conceput pentru a fi parcurs de către turiști timp de 2 zile. Acesta presupune vizitarea obiectivelor turistice potrivit unui program prestabilit, iar calcularea duratei începe și se finalizează la Chișinău. Experiențele incluse sunt oferite cu drag de către echipa OMD-ului Lunca Prutului, care au grijă de dezvoltarea și promovarea potențialului turistic al regiunii.

Chișinău
470 km
Slobozia Mare
Durata: 2 zile
Tip transport: Cu mașina
Perioada optimă: apr. - oct.
Google Maps
Descarcă .PDF
Descarcă .GPX

Rezervează turul

Recomandat pentru grupuri de 5-10 călători
3550 - 4800 lei persoana

Servicii incluse:

  • Transport local
  • Ghidaj în limba română sau engleză
  • Cazare în casă rurală
  • Alimentare
  • Experiențe locale variate

Condiții de achitare:

  • Plata în avans cu 7 zile – 50% din costul turului
  • Anulare gratuită cu pînă la 5 zile înaintea vizitei
  • Achitarea cu card mastercard la POS terminal la sediul Lunca Prutului (suma restantă)

Rezervă

Prețul total

24000 lei

Nr. de telefon invalid

Îți mulțumim pentru solicitare. Vom determina disponibilitatea organizării sejurului conform parametrilor solicitați.

La confirmarea capacității de organizare te vom contacta prin intermediul poștei electronice sau la telefon pentru a coordona turul și plata avansului.

Dacă ai neclarități sau ai nevoie de asistență urgentă te rugăm să ne contactezi la adresa salut@luncaprutului.md sau la numărul de telefon +373-79-818-449

Ghid audio traseu

0:00
0:00
  • Degustarea mierii la Prisaca din Luncă
  • Bătutul tobelor La Savetuca
  • Broderie împreună cu Elizaveta Dorin
  • Cerul nocturn la planetariul din satul Brînza
  • Drumenții în rezervația Prutul de Jos
  • Atelierul gastronomic La Tantia Masha
  • Vinuri de autor la Crama Domeniile Pană

Experiențele

incluse în acest traseu sunt:

Excursie și degustare de miere la Prisaca din Luncă
Atelier de bătut tobe la casa rurală La Savetuca
Atelier de broderie la Elizaveta Dorin
Admirarea stelelor cu telescopul de la Planetariul din Brânza
Hodină la pensiune din Lunca Prutului
Observarea păsărilor pe barcă sau de la distanță în Rezervația Prutul de Jos
Plimbare cu calul prin rezervația Prutul de Jos
Atelier culinar la casa rurală La Tanti Masha
Excursie și degustare de vin la Crama Domeniile Pană

Ziua 1

3 ore

Transfer de la Chișinău la Brânza

1 oră

Excursie și degustare de miere la Prisaca din Luncă
Sergiu Chetroi a deprins îndeletnicirea de apicultor de la bunicul și tatăl său, care de asemenea aveau o pasiune aparte pentru albini. Ceea ce îl face totuși diferit de alți apicultori este faptul că stupii lui sunt construiți din trestie de stuf, ceea ce asigură pe lângă designul deosebit și un mediu propice de viață albinelor. Odată ajunși la prisaca lui Sergiu, nu numai că veți face cunoștință cu viața albinelor, dar ați putea participa la activitățile de pregătire a ramelor, de extragere a mierii sau de turnare a lumânărilor. Totodată, veți degusta diverse produse apicole, precum mierea de mană, fagure și lăptișor de matcă.

10 minute

Transfer de la Brânza la Văleni

1 oră

Prânz la casa rurală La Savetuca

1 oră

Atelier de bătut tobe (a la Eurovision) la casa rurală La Savetuca
Svetlana Vodă, gazda casei rurale La Savetuca, este o mare iubitoare și promotoare a tradițiilor și culturii locale. Odată ajunși în curtea ei, te transpui în istoria locului unde afli povestea lui Petru Rareș, fiul lui Ștefan cel Mare. Și cum Svetlana este o împătimită a cântecului și portului popular, ai ocazia să faci cunoștință cu elementele portului popular, specific anume localității Văleni. Vei afla că pe timpuri, aici femeile purtau fustă, pestelcă, ciupag, totoși, batistă și cămașă. Dar pentru ca vizita oaspeților să fie și mai memorabilă, Svetlana vă încântă cu câteva frânturi din folclorul autentic, în timp ce veți învăța cum să bateți doba.

30 minute

Transfer de la Văleni la Colibași

1 oră

Atelierul de broderie la Elizaveta Dorin
Fiind inspirată de profesoara de biologie în lucrul cu fibrele vegetale, Elizaveta Dorin a început drumul de meșteșugar cu mult timp în urmă. Astăzi, la atelier, doritorii pot confecționa diferite lucrări din paie precum tablouri sau pălării. Pe parcursul anilor dna Elizaveta a îndrăgit nespus și ia. Asta pentru că ia sau „cămașa cu altiță” face parte din portul popular românesc și leagă istoria de odinioară de istoria actuală a noastră, a tuturor. Fiecare vizitator ce îi trece pragul poate încerca să confecționeze propria ie, cu motive tradiționale de la sudul Moldovei, sau poate broda o basma sau o batistă de pus pe cap, pe care mai apoi le pot lua acasă.

15 minute

Transfer de la Colibași la Văleni

30 minute

Cazare pensiune din Văleni

1 oră 30 minute

Cină la pensiune

1 oră

Admirarea stelelor cu telescopul de la Planetariul din Brânza
Cu ajutorul telescopului, instalat la mansarda liceului din localitate, veți putea urmări corpurile cerești direct în spațiu, în timp real, iar călătoriile fascinante printre stele, planete și constelații transformă vizita la planetariu într-o experiență unică pentru vizitatorii de orice vârstă. La subsolul instituției există și un centru astronomic, unde puteți face cunoștință cu marii exploratori ai spațiului, precum Galileo Galilei, Nicolaus Copernic sau Ptolemeu, iar pe tavanul sub formă de cupolă pot fi admirate diverse constelații. Printre altele, acest planetariu este perfect și pentru romanticii doritori de a-și pune dorințe sub ”ploaia de stele”.

Ziua 2

1 oră

Mic dejun la pensiune

15 minute

Eliberarea camerelor de la pensiune

Observarea păsărilor pe barcă sau de la distanță în Rezervația Prutul de Jos
Această rezervație este situată în regiunea unde râul Prut se varsă în Dunăre. Aici găsiți unul dintre cele mai mari lacuri din țara noastră – Beleu. Este un tărâm minunat, populat de păsări și plante unice, dar și locul perfect pentru cei care se simt bine în armonie cu natura. Lacul găzduiește pelicani care se îndreaptă spre Dunăre, egrete albe, păducel cenușiu și alte păsări. De asemenea, în perioada mai - iulie aici înfloresc nuferi albi și galbeni. Vizitatorii pot opta pentru 2 trasee: terestru și acvatic. Cel acvatic se practică în perioada viiturilor, atunci când nivelul apei din teritoriu permite efectuarea plimbărilor cu barca.

15 minute

Transfer de la rezervație la fermă

1 oră

Plimbare cu calul prin rezervația Prutul de Jos
Complexul turistic Potcoava Verde reprezintă un loc minunat situat în Slobozia Mare, unde oaspeții pot savura diverse activități în aer liber. Pe lângă plimbările cu căruța, drumeții, excursii cu 4 ATV-uri, excursii cu barca cu motor pe râul Prut, turiștii pot opta și pentru plimbări cu calul prin rezervația Prutul de Jos. Această activitate este perfectă pentru vizitatorilor dornici să respire aerul curat cu aromă de mentă, pasionații de fotografie și cei ce vor să cunoască bogăția naturală a acestui ecosistem.

15 minute

Transfer de la fermă la atelier culinar

1 oră

Atelier culinar la casa rurală La Tanti Masha
Maria Minciună este cunoscută în regiune pentru ambiția de a păstra tradițiile culinare din sudul Moldovei. Vedetele atelierului său sunt dulcețurile. Gospodina le face din ardei iute, smochine, roșii cherry, flori de soc, de salcâm sau de trandafiri - niște bunătăți de te lingi pe degete. Totuși, acestea sunt servite nu oricum, ci alături de ”minciunele” sau ”uscățele”, pe care veți învăța să le pregătiți alături de tanti Masha. De asemenea, ea organizează ateliere gastronomice în care învață turiștii să facă cuscuți în covata veche de peste o sută de ani din doar trei ingrediente simple: bulguraș de grâu, făină și ou.

1 oră 30 minute

Prânz la Pensiunea La Tanti Masha

1 oră

Excursie și degustare de vin la Crama Domeniile Pană
Nicolae Minciună este un mic producător de vinuri din Slobozia Mare. Acesta produce vin prin metode tradiționale din struguri care provin din vițe bătrâne. Astfel, dulceața strugurilor și maturitatea vinurilor este conferită anume de viile de peste 60 de ani care absorb cu rădăcinile lor adânci cea mai dulce sevă a pământului, redând vinurilor arome fructate sau florale. Pe lângă Sauvignon Blanc, Traminer, Fetească Albă sau Merlot, în crama lui, puteți savura vinurile care poartă amprenta microzonei lacului Beleu din soiuri foarte rare, precum Codrinschii.

3 ore

Transfer de la Slobozia Mare la Chișinău