AtelierulgastronomicLaTantiMasha

Tanti Mașa nu are carnet de rețete, dar le păstrează în minte de când era copil, cu tot cu pregătirea necesară, așa ca pe timpuri. Timp de 40 de ani a gătit pentru mii de oaspeți, până când pandemia a oprit petrecerile, iar serviciile bucătăresei nu mai erau căutate.

Atunci gospodina s-a gândit că dacă nu se poate duce ea la oaspeți, oaspeții pot veni la ea. Așa că tanti Mașa a început să primească oaspeți acasă. Le pune la dispoziție camerele frumos amenajate, zestrea ei de fată mare și își răsfață oaspeții cu cele mai delicioase bucate locale.

Vedetele atelierului său sunt dulcețurile. Gospodina le face din ardei, smochine, flori de soc, de salcâm, roșii cherry, smochine, flori de trandafiri – niște bunătăți de te lingi pe degete. Și sunt servite nu oricum, ci alături de ”minciunele” sau ”uscățele”.

Deoarece au ajuns la mare căutare, tanti Masha organizează ateliere gastronomice în care învață turiștii să facă cuscuți în covata veche de peste o sută de ani din doar trei ingrediente simple: bulguraș de grâu, făină și ou. Cei mai gustoși sunt fierți în bulion de găină, iar biluțele mici îți explodează în gură într-o feerie de arome.

Vrei să deprinzi și tu măiestria de a prepara cele mai deosebite delicii? Atunci nu mai aștepta și rezervă-ți vacanța în Lunca Prutului de Jos.

Prezentare audio

Contacte

Maria Minciună