Muzeul de Istorie și Etnografie din Crihana Veche

Muzeul, situat într-o veche casă din sat, expune peste 300 de exponate donate de localnici, reflectând dragostea lor pentru tradiție și istorie. Pe dealul din apropiere se găsesc vestigii arheologice, inclusiv morminte cu schelete și artefacte precum o amforă grecească din sec. II î.Hr. Vizitatorii pot admira covoare, haine populare și alte obiecte de ceramică și metal în cele patru camere ale muzeului.

Angela Bezman-Popa
+373 79 948 441
satul Crihana Veche
raionul Cahul

Muzeul de Istorie și Etnografie din Slobozia Mare

Vizita la acest muzeu va fi ca o călătorie în timp, unde pereții vorbesc și exponatele își spun povestea. Această casă, cu o istorie zbuciumată, adăpostește săli pline de mistere și descoperiri fascinante. De la sala care te îndeamnă să descoperi secretele arheologiei locale, până la camera care îți dezvăluie tradițiile și obiceiurile din inima satului, muzeul te cucerește și te învață despre trecutul vibrant al comunității. În fiecare colț al acestei clădiri transformate în atracție culturală, vei găsi povestea impresionantă a oamenilor care au trăit și au iubit acest sat.

Maria Chiciuc
+373 68 048 161
str. Ulița Mare 69, satul Slobozia Mare
raionul Cahul

Muzeul La Gura Prutului din Giurgiulești

Clădirea muzeului, inițial o școală primară construită în 1936, a devenit în anii '70 "Stațiunea Tinerilor Naturaliști". Astăzi, muzeul găzduiește șase săli tematice, prezentând sute de exponate legate de istorie, cultură și natură, inclusiv o colecție variată de specii de animale împăiate.

Aurica Cazacu
+37367684014
satul Giurgiulești
raionul Cahul

Casa-muzeu La Mama Catița din Slobozia Mare

Este un loc în care timpul pare să se fi oprit, păstrând cu grijă moștenirea culturală a locului. Aici, Mama Catița, cunoscută drept "enciclopedia satului", te întâmpină cu zâmbetul ei blând și te poartă prin povestea fiecărui obiect tradițional. În această atmosferă autentică, poți degusta bucate tradiționale și participa la evenimente culturale, bucurându-te de farmecul unei case de la țară autentice.

Ecaterina Pană
+37360082825
satul Slobozia Mare
raionul Cahul

Pensiunea și Muzeul pâinii La Gura Cuptorului

Întâmpinarea oaspeților se desfășoară într-o atmosferă primitoare unde aceștia sunt așteptați cu arome îmbietoare de ceai de melisă, mentă și miere de albine, alături de delicii precum cozonac, burnăcei și sarmale în frunze de varză murată. Vizitatorii află despre istoria pâinii de ritual și au ocazia să se bucure de momente de distracție și interacțiune culturală, participând la jucatul pupezei de soacră mare, un fragment teatralizat din nunta tradițională de la sud. Astfel, muzeul nu oferă doar o incursiune în trecut, ci și experiențe vii și memorabile în inima tradițiilor locale.

Vera Caminschi
+37379575622
satul Văleni
raionul Cahul

Cum ajungi

în Lunca Prutului

Amplasarea regiunii noastre acoperă mai multe sate din sudul Moldovei, aici oaspeții ajung mai des cu transportul personal, ori ca alternativă sunt disponibile rutele inter-urbane de transport public.

Te invităm să te informezi și despre Accesul în Lunca Prutului.

Principalele direcții de călătorie spre Lunca Prutului sunt orașele din proximitate din România, sau escapadele din Chișinău, în cazul destinațiilor de deplasare de 2 ore recomandăm să planifici întoarcerea a doua zi, astfel vei reuși să explorezi regiunea noastră revenind în forță spre casă după odihnă peste noapte la una din pensiunile rurale.

De la Chișinău

pe traseul M3 către Vulcănești, prin Slobozia Mare pe R34

Timp de deplasare: 3 ore

Vezi traseul în Google Maps sau construiește ruta optimă în Waze

De la Bacău

pe traseul DN2 și DN11A prin Bârlad, către vama Oancea, prin Cahul pe R34

Timp de deplasare: 2,5 ore

Timp în vamă: aprox. 30 minute

Vezi traseul în Google Maps sau construiește ruta optimă în Waze

De la Galați

pe traseul E584 către vama Giurgiulești, apoi pe R34

Timp de deplasare: aprox. 1 oră

Timp în vamă: aprox. 1 oră

Vezi traseul în Google Maps sau construiește ruta optimă în Waze

De la Constanța

spre Brăila către vama Giurgiulești, apoi pe R34

Timp de deplasare: 1 oră

Timp în vamă: aprox. 1 oră

Vezi traseul în Google Maps sau construiește ruta optimă în Waze

Conexiunea principală spre Lunca Prutului este de la Gara de Sud din Chișinău, dacă alegi să călătorești cu transportul în comun, îți recomandăm insistent să alegi preventiv un loc de cazare la una din pensiunile din luncă sau dacă optezi pentru camping cu cortul agresează-te la Rezervația Prutul de Jos (+373 62 122 295) ca să îți sugereze locul potrivit unde poți înnopta în siguranță.

Spre Lunca Prutului

Rutiera Chișinău - Giurgiulești

Punct de ambarcare: Gara de Sud

Debarcare: Satele din luncă

Orele:
12:00, 12:50, 15:15, 19:40

Timp de deplasare: 4 ore

Spre capitală

Rutiera Giurgiulești - Chișinău

Punct de ambarcare: Giurgiulești

Debarcare: Gara de sud

Orele:
4.30, 5:45, 7.20, 9:40

Timp de deplasare: 4 ore

Prețul unui bilet: 156 lei